Proszę o pomoc ;) w zrobieniu chociaż tabelki
betibr: Proszę o stworzenie tabelki betibr:
1)sporządź wykres funkcji danej wzorem
a)f(x)=(x−3)(x+1)
b)f(x)=−3(x+1/2)(x+2 1/2)
2)sporządz wykres funkcji określonej wzorem:
a) y=2|x
| b) y=|x−2|
c) y=3|x|−1
d) y=|x+1|=3 3) sporządz wykresy funkcji określone wzorem oraz podaj ich miejsce 0
betibr: sporządz wykres określony wzorem
a)f(x)= ∑2x+1 dla ≥3 ∑7 dla < 3
b) f(x)=∑x+3 dla x≥−1 ∑x<−1 określ monotonicznoś funkcji ,
betibr: podaj jaki zbiór wartości ma funcję h ,której wykres powstał z wykresu funkcji
y=(x−3)potęgi2 x∊∑−1,0 1 2 ,3∑ w a)przesunięci o 2 jednostki w górę wzdłóż osi y
b ) przesunieci o 2 jednostki w lewo zdłuz osi x c)symetri względem osi y d)symetri względem
osi x
2 sty 19:00