Znaleźć wzór Taylora dla następujących funkcji
Marta: Znaleźć wzór Taylora dla następujących funkcji
a) y=e2x , x0=0
b) y=sinx , x0=0
c) y=In(1+x) , x0=0
2 sty 18:27
Marta: Wie ktoś jak to zrobić proszę o pomoc
3 sty 21:27
Krzysiek:
| 1 | |
| =∑(−1)n xn dla |x|<1 |
| 1−(−x) | |
| | xn+1 | |
∫ od 0 do x ∑(−1)n xn =∑(−1)n |
| =ln(1+x) |
| | n+1 | |
a,b) w internecie zapewne znajdziesz
3 sty 21:39
Marta: dzięki ale właśnie szukam cały czas i nie mogę znaleźć
3 sty 21:42
Marta: A czemu jest tam znak całki ∫
3 sty 21:43
3 sty 21:46