Dane są przedziały liczbowe
Jaro: Dane sa przedziały liczbowe A=(−∞;3> , B=<−2;5). Oblicz sumę, część wspólną i obie różnice tych
przedziałów.
2 sty 18:19
Jaro: czy ktos pomoże
2 sty 18:25
beti: z czym masz problem? Najpierw musisz zaznaczyć oba przedziały na jednej osi, a potem odczytać z
niej sumę,.. tych przedziałów
2 sty 18:26
Jaro: czyli sumą będzie A∪B= (−∞;5), wspólna część A∩B= <−2;3>, a różnica
2 sty 18:31
Jaro: dobrze to zrobiłem
2 sty 18:36
beti: dobrze
2 sty 18:40
Jaro: ale nie mam pojęcia jak mają wyglądać te różnice Beti pomożesz
2 sty 18:41
beti: A\B=(−∞,−2), B\A=(3,5)
2 sty 18:42
Jaro: dziękuję jesteś nieoceniona
2 sty 18:43