matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wymierne
jojo:
4x
3
prosze o pomoc w skracaniu mam taki przyzklad
= mam zaczete
16x
2
4x
3
= 2
3
(x+2)
16x
2
2 sty 18:10
beti:
x
4
2 sty 19:39
jojo:
x
?
4
2 sty 19:51
aa:
4x
2
* x
=
4x
2
* 4
4x
2
się skraca
2 sty 19:54
jojo:
o 2
2 sty 19:56
jojo:
te4x
2
2 sty 20:06