szybko prosze
szymon: oblicz obwód wycinka koła wyznaczone przez kąt środkowy o mierze 140stopni w kole o średnicy
8cm przyjmij π ≈u{22}u{7}
2 sty 17:49
Danieloo: Skoro d=8cm to r=4cm
2πr=8πcm
360140=187
8πcm*187=1447πcm
Obw= 2*4cm + 1447πcm
Za π podstaw sam bo dziwnie to napisałeś.
2 sty 17:56
szymon: <spadówka>
3 sty 17:44
szymon: i dzięki i sie nie czepiaj
3 sty 17:45
marian: danieloo ty liczyc nie umiesz

tam wyjdzie inny wynik i chodzi o to ze 22 siudme kazdy to
wie
3 sty 17:47
marian: huju szmato pizdo jebana sraj do buta liz mi fjuta
3 sty 17:47
3 sty 17:55