matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka potrójna
gwiazda:
∫∫∫(x+y+3x)dxdydz ograniczone plaszyznami x+2y+3z=3 x=0 y=0 z=0 i wyszło mi coś takiego : 0≤x≤3 0≤y≤
3
2
−
x
2
0≤z≤1−
2y
3
−
x
3
może ktoś tylko to sprawdzić czy to ok?
2 sty 17:34
Trivial:
2 sty 23:57