srednia
BLAGAM na jutro !!!: W biegu terenowym wzielo udzial 57 zawodnikow. Srednia ich wieku wynosiła 18lat. Sędzią tego
biegu był 47−letni mężczyzna. Oblicz o ile wzrośnie srednia wieku, gdzy przy jej wyznaczeniu
uwzględni sie wiek wszystkich zawodników i sędziego
2 sty 17:24
kam: pomocy
2 sty 17:47
beti: | x1+x2+...+x57 | |
| = 18/*57
|
| 57 | |
x
1+...+x
57 = 1026
dodajemy sędziego:
| x1+x2+...+x57+x58 | | 1026+47 | |
| = |
| = 18,5
|
| 58 | | 58 | |
Średnia wieku wzrosnie więc o pół roku
2 sty 17:48
2 sty 17:49
POMOCY!!: dziekuje ci bardzo
2 sty 17:53