matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąglość funkcji i granica funkcji
magda:
⎧
x*sin
π
x
x<0
f(x) =
⎩
a+1 x≥0
⎧
sinx
x
x<0
f(x)=
⎨
1 x=0
⎩
e
x
x
x>0
⎧
ax+b x<−1
f(x)=
⎨
x
2
+ 1 −1≤x≤1
⎩
−ax
2
+2b x>1
lim
e
x
−e
−
x
sinx
x→0 lim
e
s
in2x−e
s
inx
x
x→0 każdy przykład powinien byc w klamerce
2 sty 16:54