zadanie
Pati: w pudelku jest 15 losów, w tym 5 wygrywających. Wyciągamy jednocześnie 4 losy, oblicz
prawdopodobieństwo wylosowania :
a)dwóch losów wygrywających
b) co najmniej jednego losu wygrywającego
2 sty 16:53
Eta:
10 losów pustych i 5 losów wygrywających
| | |A| | |
P(A)= |
| =.......... |
| | |Ω| | |
b) zdarzenie przeciene do B
B
' −−−−wszystkie 4 losy są przegrywające
P(B)= 1− P(B
')=....
dokończ obliczenia ....
2 sty 16:59
pati: jak mam to obliczyc mam to podzielnic pomnozyc dodac czy co.?
2 sty 17:03