plisss
kam: wyznacz wszystkie całkowite rozwiązanie nierownosci 2x2 +6x −3 ≤ 43 x +1
2 sty 16:44
kam: tam ma byc ułamek 4 przez 3 a nie 43
2 sty 16:45
Eta:
2x2−37x−4≤0
rozwiąż tę nierówność i podaj te liczby całkowite, które są w tym przedziale
2 sty 16:48
kam: tylko ze tam jest ułamek a nie 43
2 sty 16:49
kam: 43 x a nie 43
2 sty 16:50
Eta:
Echh z Wami
6x
2+18x−9 ≤4x+3
6x
2+14x−12≤0 /:(2)
| | 2 | |
3x2+7x−6≤0 Δ= 121 √Δ=11 x1= |
| x2= −3 |
| | 3 | |
| | 2 | |
to: x∊<−3, |
| > i x∊ C ⇒ x= {−3, −2, −1, 0} |
| | 3 | |
2 sty 16:54
kam: dzieki wielkie naprawe− do matury na jutro wiec na prawde dzieki
2 sty 16:57
kam: tylko tam x1 = − 23 a x2 = 3 chyba?
2 sty 17:03
kam: ale dam rade z tym, dzieki
2 sty 17:04
Eta:
więc podałam Ci poprawny wynik
2 sty 17:12
BLAGAM na jutro !!!: aha no fakt porąbałam sobie ze b= −7 a jest 7. FAKT dzięki
2 sty 17:20