matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
kaameron:
2(x+5)
5(3−x)
a)
=
4
8
3+x
5−x
b)
=
x−2
x+1
1
c)
(x+3)=2x−4
2
d)3(x+2)−7(2−3x)=8(x−3) e)−5x+2≥3(2−x)
2x−3
4x+2
f)5−
>4−
3
6
19−12x
g)2−3(3−2x)>3−
2
2 sty 15:43
kaameron:
Pomoże ktoś? proszę
2 sty 15:55