matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoy.
puszka:
rozwiąże mi ktoś granicę ciągu. bardzo proszę o pomoc. jeżeli można to prosił bym krok po kroku
3
n
+ 2
n−1
an=
2
n+1
+3
n+2
2 sty 15:37
Trivial:
3
n
+ 2
n−1
1
3
n
+
*2
n
2
a
n
=
=
=
2
n+1
+ 3
n+2
2*2
n
+ 9*3
n
1
2
1 +
*(
)
n
2
3
1
=
→
.
2
2*(
)
n
+ 9
3
9
2 sty 15:41
puszka:
podziękował
2 sty 15:43