matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz równanie stycznej
Pati:
Wyznacz równanie stycznej do wykresu funkcji f(x)=4x
2
+2x−3 a) równoległej do prostej x+y−3=0 b) prostopadłej do prostej x−4y=2
2 sty 15:35
Patronus:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
2 sty 15:47