matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę znaleźć całkę:
kubas:
∫4x
√
x
+2x
3
dx=
2 sty 15:22
doniu:
4∫x
√
x
dx+2∫x
3
dx = Spróbuj samemu obliczyć. Jak nie wiesz możesz zajrzeć stronę:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%E2%88%AB4xsqrtx%2B2x^3dx
2 sty 15:28