matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadania dom
bariśka:
1)dla liczby x spełniony jest warunek I3x−6I=6+3x 2)wartość wyrażenia W=Ix−6I−3x+5 dla liczby x∊(0,6) 3) wyznacz liczbę x wiedząc że Log2(x−1)=−3 4)wiadom ze log3 pod logarytmem a obok 5=a oblicz log9 pod obok 5
1 sty 21:12