Jak to zrobić ?
MIki: Proszę o pomoc
Naszkicuj wykres funkcji f(x)=||x−2|−2|−2 a następnie określ w zależności od wartości parametru
k liczbę rozwiązań równania f(x)=k
1 sty 20:25
Krzysiek: rozbij na dwa przypadki:
x<2 i x≥2
a potem te poszczególne przypadki znów rozbijasz na dwa przypadki
1 sty 20:43
Eta:
1 sty 20:45
Godzio:

f(x) = x − 2
1 sty 20:52
Godzio:

f(x) = |x − 2|
1 sty 20:52
Godzio:

f(x) = |x − 2| − 2
1 sty 20:52
Godzio:

f(x) = ||x − 2| − 2|
1 sty 20:53
Godzio:

f(x) = ||x − 2| − 2| − 2
1 sty 20:53
Eta:
1 sty 20:53
Godzio:
Dla k ∊ (−∞, − 2) −− brak rozwiązań
Dla k ∊ (0,∞) U {−2} −− 2 rozwiązania
Dla k = 0 −− 3 rozwiązania
Dla k ∊ (−2,0) −− 4 rozwiązania
1 sty 20:54
Godzio:
Rozwiązanie Francja elegancja
1 sty 20:55
MIki: dzięki bardzo
1 sty 20:58