zad. tekstowe
Outsiderka: o godzinie 12.00 maratończyk znajdował się w odległości 20000 m od mety. Zakładając , że biegł
ze stałą prędkośćią 15km/h . o której godzinie dobiegł do mety?
1 sty 19:21
Basiek: 20000m= 20km
V=S/t
t=S/v
t=20km/ 15 km/h
t=1{1}{3} h= 1h 20min
12h+1h20min= 13.20
1 sty 19:24
Outsiderka: dzięki
1 sty 19:26
Basiek: A nie ma za co
1 sty 19:27
Krzych: 15
kmh=
256ms
| 20000m | |
| =20000m*625sm=4800s=80min=1h20min
|
| 256ms | |
12h0min+1h20min=13h20min
Odpowiedź: O 13
20
1 sty 19:28
Outsiderka: dzięki Krzych . mam teraz to na dwa sposoby
1 sty 19:30