zadanie do sprawdzenia
elizabeth : cena kg jablek w sklepie wynosi 3 zl 20 gr. a kg jablek u sadownika kosztuje 2 zl. o ile
kilogram jablek jest droższy w sklepie niż u sadownika?
zrobilam to tak ale prosze o sprawdzenie :
2 zl − 100 %
3,20 − x
x = 160 %
160 % − 100 % = 60 %
odp o 60 %.
1 sty 16:38
ICSP: ...
3zł 20gr − 2zł = 1zł 20gr
Odp. Kilogram jabłek jest droższy o 1 zł i 20 gr.
1 sty 16:40
elizabeth : zapomnialam dopisac o ile procent
1 sty 16:42
ICSP:
jeśli dobrze myślę co dziś jest troszkę trudne...
1 sty 16:46
elizabeth : z tego co myśle to obliczyles o ile kilogram jablek jest tanczy u sadownika niz w sklepie a nie
o ile kilogram jablek jest droższy w sklepie niż u sadownika?
1 sty 16:48
elizabeth : o ile procent oczywiscie..
1 sty 16:48
latrala:
2,00 −−− 100%
1,20 −−− x%
x=1,20 * 1002= 60%
1 sty 16:52
elizabeth : dziękuję
1 sty 16:53