nierówność [ prosta ]
mi: może ktoś zobaczyć to zadanie
rozwiąż nierówność
x
2+5x≤6
x
1= −3
x
2= −2
i rozwiązanie jak ma wyglądać

zbiór rozwiązań to ................ a, b czy c jest poprawnie
a) ( −
∞ ; −3> u < −2 ;
∞ + )
b) x należy do R \ { −3 , −2 }
c) <−3;−2>
bardzo proszę o pomoc bo zawsze mi się to myli
1 sty 16:09
wrr: c
1 sty 16:12
anka: c
1 sty 16:12
ICSP: ale to nie jest równanie prostej
1 sty 16:14
wrr: "nierówność [ prosta ] " chyba chodziło o to, że łatwa
1 sty 16:17
ICSP: wcale nie była łatwa
1 sty 16:22
krystek: masz nierównośc
x2+5x−6≤0
obl Δ x1,x2 wykres i odczytaj wartości niedodatnie.
1 sty 16:23
wrr: tylko prosta
1 sty 16:23
ICSP: fakt
1 sty 16:25
mi: miałem na myśli że jest ta nie równość prosta w rozwiązaniu ...
1 sty 16:51
mi: dzięki
1 sty 16:51
kylo1303: W sumie to nikt cie nie wyrpowadzil z bledu wiec ja to zrobie (gdybys jeszcze na to nie
wpadl):
" x1= −3
x2= −2 "
To jest zle.
1 sty 17:02
mi: w sumie to masz rację
odp. zbiór rozwiązań tej nierówności to < −6 ; 1 >
bardzo dziekuję
1 sty 17:18