funkcja logarytmiczna
jasiek: Dla jakich argumentów funkcja f (x)= log3x przyjmuje:
a) wartość równą 0,
b) wartość większą od 3,
c) wartość mniejszą od −1?
1 sty 15:57
ICSP: a) log3 x = 0
b) log3 x > 3
c) log3 x < −1
liczysz
1 sty 16:01
wuluzinter: a) log3 x = 0
log3 x = log3 1
x = 1
b) log3 x > 3
log3 x > 3log3 3
x > 33
x > 27
x ∊ (27; +∞)
c) log3 x <−1
log3 x < − log3 3
x < 3−1
x < 13
x ∊ (−∞; 1/3)
5 gru 00:52
ICSP: a,b są dobrze
c do poprawy
5 gru 00:54
wuluzinter: aaa no tak, oczywiście
x ∊ (0; 1/3)
o to chodziło

?
5 gru 01:01
ICSP: teraz

Dobranoc
5 gru 01:08