matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ze wsoru
kuba:
s=
1
2
(a+b)h wyznacz a jak to rozwiazać?
1 sty 13:47
Aga:
1
(a+b)*h=s /*2
2
(a+b)*h=2s ah+bh=2s ah=2s−bh //:h a=... dokończ.
1 sty 13:49
kuba:
a=
2s−bh
h
?
1 sty 13:52
Aga:
tak.
1 sty 13:53