czy to jest dobrze
OLA: Liczba 21 jest równa 0,3% liczby x. Wynika stąd, że:
A) x=700 B) x=7000 C) x=0,63 D)x=0,063
Wyszło mi 7000, ale nie wiem czy dobrze?
Zrobilam tak
21 −−−−− 0,3%
x −−−−−− 100%
I na skos, 21 razy 100, potem podzielic przez 0,3%x ? ok
1 sty 12:47
OLA: Czy to jest dobrze? Rozwiązuje maturkę i chcę wiedzieć czy dobrze obliczałam
1 sty 12:55
Mila:
DOBRZE!
2 sty 15:27
AS: Ale zapis przedstawia dużo życzenia
Powinno to tak wyglądać
| x | | 100% | | 21*100 | | 2100 | |
| = |
| => x = |
| => x = |
| |
| 21 | | 0,3% | | 0,3 | | 0,3 | |
2 sty 15:39
Eta:
@
AS
Nie oszukuj !
Pozdrawiam
2 sty 15:46
AS: No,nareszcie się znalazłaś.
A to zero co nagle to po diable , chochlik nie śpi i daje znać o sobie.
A w Nowym Roku wszelkiej pomyślności , dużo zdrowia i moc życzliwych
przyjaciół.
AS
2 sty 15:52
Eta:
Dzięki , wzajemnie wszystkiego naj... naj..
2 sty 15:58
AS: ...gorszego , ...gorszego
2 sty 16:17
Eta:
No niee !

lepszego, .... lepszego
2 sty 16:21
StaryPijany :
29 mar 22:46