matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz:
Outsiderka:
wyrażenie (3/5)
5
*(5/3)
4
jest równe : p.s. to => / oznacza kreske ułamkową jak coś , bo nie wiem jak ją normalnie zrobić
1 sty 12:07
Kasia:
(
3
5
)
5
*(
5
3
)
4
=(
3
5
)
5
*(
3
5
)
−4
=(
3
5
)
5+(−4)
=
3
5
1 sty 12:20
Outsiderka:
dzięki
1 sty 12:23