ROZWIĄZYWANIE ZADAŃ ONLINE 24h
Sebastian: Rozwiązywanie zadań (z możliwie szczegółowym opisem) z dziedzin matematycznych: algebra,
analiza matematyczna, rachunek prawdopodobieństwa, statystyka opisowa i matematyczna,
ekonometria, badania operacyjne, ekonomia matematyczna, matematyka finansowa i inne. WSZYSTKIE
POZIOMY EDUKACJI

!
gg 4593140 globmistrz@tlen.pl
rozwiazywanie−zadan.host77.pl
1 sty 09:55
ola: yt=β0+β1x1t+β2x2t+δ1
25 kwi 23:23
Ewa: Rower a kasztowal 5 razy tyle co rower b rower c kosztowal 140 zl mniej niz rower a rower a
kosztowal 380 zl wiecej niz b ile kosztowal rower c
6 lis 23:21
Eta:
335 zł
6 lis 23:31
Gosia: Ania ma 172cm wzrostu a Kasia 180cm. O ile procent Kasia jest wyższa od Anny?
18 lut 19:48
Gosia: Zosia oszacowała wartość swoich zakupów na 180 zł. Sprawdzając paragon okazało się, że wydała
175 zł. Podaj błąd bezwzględny, względny i procentowy.
18 lut 19:51
janek191:
| 180 − 172 | | 8 | |
| = |
| ≈ 0,0465 ≈ 4,7 % |
| 172 | | 172 | |
18 lut 19:53
janek191:
ΔX =I X − X
z I = I 175 − 180 I = I − 5 I = 5
| | ΔX | | 5 | | 1 | |
δX = |
| = |
| = |
| ≈ 0,0285 |
| | X | | 175 | | 35 | |
δX% = 2,85%
18 lut 20:09
Gosia: Dziękuję bardzo
18 lut 20:35
Abar: Jaka jest odpowiedz na to zadanie?
Zαadanie
Klasa 2d posiada fundusz klasowy.
Pieniądze są przeznaczone na potrzeby bieżące uczniów np. zakup środków na koszyk wielkanocny.
Kwota składkowa do jej wyczerpania wynosi 50zl.
W związku z wykorzytaniem środków na ucznia pozostalo 26,50.
Proszę o dostarczenie przez dziecko wyżej wymienionej kwoty w podpisanej kopercie.
Jaką kwotę ma dostarczyć dziecko?
8 lut 12:33
ite:
Tragiczny styl pseudourzędowy, nie wpłacać nic. Zażądać podania kwoty, która ma być podpłacona.
Autora skierować na kurs doszkalający z języka polskiego. I tyle.
8 lut 13:18
ite: *ma być dopłacona
8 lut 13:56
Abar: Czyli co wynika z tej treści zadania? O jaką wyżej wymieniona kwotę chodzi autorowi?
8 lut 18:13
Abar: Może ja powinienem zapytać o to zadanie na forum z języka polskiego?
8 lut 18:51
ABC:
możesz spróbować , tam ci dopiero stworzą 10 różnych teorii
8 lut 19:56