matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o możliwe wytłumaczenie poszczególnych kroków rozwiazań!!! :)
Lidka:
Zbiorem wartości wyrażenia x / |x| + ( x−5) / |x−5| jest zbiór...
31 gru 21:51
Eta:
ZW={ −2, 0,2}
31 gru 22:06
Eta:
D
f
= R\ {0, 5}
x
x=5
dla x∊(−
∞
,0) f(x)=
+
= −1−1=−2
−x
−(x−5)
x
x−5
dla x∊(0,5) f(x)=
+
= 1−1=0
x
−(x−5)
x
x−5
dla x∊(5,
∞
) f(x)=
+
= 1+1=2
x
x−5
ZW= {−2. 0. 2}
31 gru 22:14
Eta:
Czy teraz jasne?
31 gru 22:18
Lidka:
Sczerze mówiąc,całkiem nie łapie zadań tego typu... Trzeba wprowadzać funkcje?
31 gru 22:40