| 4a2 | 8a2 | ||
+ | =1 | ||
| x2 | y2 |
| 2b2 | 16b2 | ||
+ | =1 | ||
| x2 | y2 |
| 4a2 | 8a2 | ||
+ | =1 | ||
| x1 | y1 |
| 2b2 | 16b2 | ||
+ | =1 | ||
| x1 | y1 |
| 4a2 | 8a2 | ||
x1+ | y1=1 | ||
| x12 | y12 |
| 2b2 | 16b2 | ||
x1+ | y1=1 | ||
| x12 | y12 |
| 32a2b2 | ||
W= | ||
| x12y12 |
| 8(2b2−a2) | ||
Wx1= | ||
| y12 |
| 4(a2−b2) | ||
Wy1= | ||
| x12 |
| x12(2b2−a2) | ||
x1= | ||
| 4a2b2 |
| y12(a2−b2) | ||
y1= | ||
| 8a2b2 |
| 4a2b2 | 2ab | |||
x1= | =x2 => x= | |||
| 2b2−a2 | √2b2−a2 |
| 8a2b2 | ||
y1= | =y2 | |
| a2−b2 |
| 1 | 1 | |||
Można wprowadzić pomocniczą zmienną t= | , z= | |||
| x2 | y2 |
| 4b2 | 16b2 | ||
+ | =1 | ||
| x2 | y2 |