pomocy!@
krzakol: Witam!
Proszę wszystkich o pomoc w nietypowej sprawie!
Potrzebuję rozwiązania zadań − Chodzi mi o to aby było napisane jak to się robi.
Chodzi mi o zadania z :
http://bi.gazeta.pl/im/6/9464/m9464726,MATEMATYKA.pdf
Z tej próbnej matury.
Za wszelaką pomoc serdecznie Dziękuję
31 gru 09:03
aa:

zad 27
x
2 − 2x − 15 ≥ 0
x
2 − 2x − 15 = 0
Δ = 8
x
1 = −3
x
2 = 5
x∊(−
∞, −3> u < 5 , +
∞)
sory za brzydki rysunek
31 gru 13:15
ICSP: rysunek jest piękny
31 gru 13:18
aa: zad 28
x3 − 3x2 − 4 x − 12 = 0
x2 ( x − 3 ) − 4 (x − 3) = 0
(x − 3 ) ( x2 − 4 ) = 0
( x − 3 ) ( x2 − 22) = 0
( x − 3 ) ( x + 2 ) ( x − 2 ) = 0
x − 3 = 0 v x + 2 = 0 v x − 2 = 0
x = 3 v x = − 2 v x = 2
31 gru 13:20
aa: wiem

pewnie zazdrościsz mi tegoż talentu do rysowania
31 gru 13:22
aa: 32.
równanie prostej przechodzacej przez punkty A i B − k
y = ax + b
6 = a + b
8 = 3a +b
−2 = −2a
a = 1
6 = 1 + b
b = 5
a = 1
b = 5
k: y = x + 5
równanie prostej l ( czyli wysokości )
C ∊ l
y = ax + b
3 = −a + b
wysokość będzie prostopadła do prostej k więc al * ak = −1
ak = 1
1 * al = −1
al = − 1
3= −(−1) + b
3 = 1 + b
b = 2
l: y = − x +2
31 gru 13:57
alfa: aa zad. 28 i 27 jest rozwiązane i wiele innych. a w zad 28 jest x3 + 3x2. Nie ma
sensu przepisywać.
31 gru 14:02
ICSP: x3 + 3x2 −4x − 12 = 0
x2(x+3) − 4(x+3) = 0
(x+3)(x−2)(x+2) = 0
x = −3 v x = 2 v x = −2
31 gru 14:06
alfa: ICSP tam te zadanie jest rozwiązane
31 gru 14:09
ICSP: jest i tutaj xD
31 gru 14:12
Dzojstik: α+π+Ω+*∫ΩΔπγγβ to będzie tak
31 gru 15:02
krzakol: Dzięki Wam wszystkim za te zadania. Jeszcze kilka i matura jest

Muszę mieć około 20 zadań,
żeby kapy nie dostać

Dzięki jeszcze raz
31 gru 15:12
krzakol: Więc jak macie wene to możecie mi pomóc jeszcze
1 sty 11:05