Algebra
Mario: Witam, nie chciałem z tą pierdołą zawracać głowy, ale chyba muszę.
Uprość wyrażenie: (2y−3)2 − (3y−2)(3y+2)
Wynik powinien wyjść: −5y2 −12y +13, oczywiście żeby w życiu nie było łatwo to ten wynik mi
nie wychodzi, zamiast ostatniego +13 ja mam 9−4.
Z góry dziękuje.
30 gru 21:31
Aga: 9−(−4)=13.
30 gru 21:32
Widzę pokój : (2y−3)2− (3y−2)(3y+2) = 4y2 − 12y + 9 − 9y2 + 4 = −5y2 − 12y + 13
30 gru 21:32
krystek: Zapisz sprawdzę gdzie robisz błąd.
30 gru 21:32
Eta:
4y2−12y+9 −(9y2−4)= 4y2−12y+9−9y2+4=........
30 gru 21:33
Mario: Eh zapomniałem o tym minusie, mala wtopa

Dzięki.
30 gru 21:34
Eta:
30 gru 21:34