wykaż, że liczba jest całkowita
marla: wykaż, że liczba a= √29−12√5 −2√5 jest całkowita. proszę o pomoc w rozwiązaniu
30 gru 20:34
ICSP: 29 − 12√5 = (3 − 2√5)2
√a2 = |a|
próbuj dalej samodzielnie.
30 gru 20:35
ICSP: wylaczasz pierwsiatki , przemieniasz strony, odwracasz , potegujesz obustronnie i masz a = 4 ,
pozdrawiam
30 gru 20:35
Krzysiek: 29−12√5 =(3−2√5)2
30 gru 20:36
ICSP: KTO SIĘ PODE MNIE PODSZYWA
30 gru 20:36
toja:
29−12√5= (3−2√5)2
√a2= |a|
to |2−2√5| −2√5= −2+2√5−2√5= −2
30 gru 20:36
ICSP: toja sie pomyliła

Szybko szybko zanim poprawi
30 gru 20:37
toja:
Ale się wszyscy rzucili
30 gru 20:37
Krzysiek: ops , mam blad, toja tez , powinno byc 29=(3−2√5)2 , dziekuje
30 gru 20:37
toja:
Ojj tam ojjj tam

|3−2
√5|−2
√5= .............. =
30 gru 20:39
ICSP: ooo toja pierwszy raz widzę takie słownictwo u ciebie xD
30 gru 20:39
ICSP: pamietaj, ze odejmowanie jest przemiennie
30 gru 20:39
30 gru 20:41
ICSP: Widocznie mam rozdwojenie jaźni. Moja druga połówka uważa że odejmowanie jest przemienne

Ciekawe jak podrobi wzory Cardano xD
30 gru 20:42
marla: rozwiaze mi ktos to zadanie? bo dalej sobie rady nie daje

ps tak toja najlatwiej udawaz ze
to ktos inny zamiast przeprosic
30 gru 20:42
ICSP: mysle ze powinny byc tak ax3 − bx2 − cx − d = 1
30 gru 20:43
30 gru 20:44
ICSP: marla
√29 − 12√5 − 2√5 = √(3−2√5)2 − 2√5 = |3 − 2√5| − 2√5 = −3 + 2√5 − 2√5 = −3
∊ Z
c.n.u.
30 gru 20:44
ICSP: toja spadam

Nie będę się bawił z jakimś dzieciakiem

Pozdrawiam
30 gru 20:45
marla: kurcze trochę nie rozumiem, mógłbyś rozpisac?
30 gru 20:46
Paula: Dzieki basiek ze mnie ostrzegles, rzeczywiscie ktos z ,,poczuciem humoru'' nas odwiedzil,
przepraszam ISCP ze pomyslalam o tobie brzydko xD
30 gru 20:46
Widzę pokój : Co mam rozpisać dokładniej?
30 gru 20:47
marla: przepraszam

...
30 gru 20:50
Widzę pokój : toja ty wiesz kto to robi?
Jak
30 gru 20:51