matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
asia:
wykaz z e jesli dla dowolnych liczb rzeczywistych x, y prawdziwa jest rownosc (x−y)
2
+4(x+y)=4(x+y) to y=−x lub y=4−x
30 gru 18:16
Krzych:
Jesteś pewna, że dobrze przepisałaś zadanie? Tu jest podobne, ale są ciut inne dane
https://matematykaszkolna.pl/forum/117914.html
30 gru 19:16