matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
mariusz:
25−x
2
skroc ułamki
=
5+x
30 gru 18:07
Pepsi2092:
25−x
2
rozpisujesz ze wzoru i masz postac 25−x
2
=(5−x)(5+x)
(5−x)(5+x)
= 5−x
(5+x)
30 gru 18:16
Aga:
x≠−5
30 gru 19:01