pomocy ludzie rozwiążcie mi to !!
natalia. : narysuj i wykres funkcji y= 2x+1, y= 2x+1/2 , podaj dziedzinę i zbiór własności
tych funkcji
24 mar 19:49
alka: 1. y=2x+1 − znajdujesz dwa punkty przez które przechdzi prosta
x=0 to y=1, (0;1)
x=1 to y= 3, (1;3)
rysujesz w układzie współrzednych prostą przechodzącą przez te punkty
Dziedzina : R
zbiór wartości :R (R to zbiór liczb rzeczywistych)
2. y=2x+1/2
x=0 to y=1/2 (0; 1/2)
x=1/4 to y=1 (1/4; 1)
robisz to samo co z pierwszą funkcją. Dziedzina i zbiór wartości : R
Mozesz oczywiście za x podstawić dowolne liczby i wyznaczyc y
24 mar 20:18
natalia. : a dlaczego x= 1 to y =3 a nie powinno byc y=2?
24 mar 20:26
natalia. : x= 2x+1
24 mar 20:27
alka: naisałaś w treści 2 razy x + 1 a nie 2 do potęgi x . sprawdź treść zadania i podaj
prawidłową
24 mar 20:35
natalia. : y=2x+1
24 mar 20:39