matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź liczbę
Monika:
3
2
*2
3
Liczbę
można przedstawić jako:
6
4
A. 6
−1
B. 6
2
C. 6
5
D.
1
6
Mi wychodzi z obliczeń liczba
1
18
. Czy tu jest błąd w zadaniu, czy może ja coś nie kumam? Pomóżcie proszę...
30 gru 17:52
Krzych:
3
2
*2
3
3
2
*2
2
*2
6
2
*2
2
2
1
=
=
=
=
=
6
4
6
2
*6
2
6
2
*6
2
6
2
36
18
Musi to więc być chyba błąd w zadaniu
30 gru 17:58
Monika:
Dzięki, bo już myślałam że cofam się w rozwoju
30 gru 18:04