matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
justyna f :
ZAD I.Rozłóż wielomiany na czynniki a ) x3− 4 x2−x+4 b) 6x2−5x+6x−5 c)x3−122+x−12 d)x5+10x4+x3+10x2 ZAD II Rozwiąż równanie a)4x3−14x3+6x−21=0 b)15x5−10x4−6x+4=0 c)5x3+x3−6=30x2
30 gru 17:15
toja:
https://matematykaszkolna.pl/strona/118.html
30 gru 17:25