matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przejście z postaci kanonicznej na ogólną
joka:
Może tutaj ktoś coś zadziała, bo nigdzie nie mogę znaleźć sposobu na przejście z takiej postaci: x=3t−5 y=−2t+1 z=t+1 albo takiej (to bez różnicy):
x+5
y
z−1
=
=
3
−2
1
30 gru 16:57