teRmOdYnAmIkA
gOŚkA: Czy jest ktoś na forum kto potrafi wytłumaczyc zadania z pary wodnej <termodynamika>?
30 gru 16:02
Danieloo: Jeśli chodzi o kalorymetrię to powinienem dać radę

.
30 gru 16:11
-:):
jeśli termodynamika przemysłowa to dawaj −
30 gru 18:08
Paula: Ze zbiornika pobrano m = 0,25 kg gazu, co spowodowało spadek ciśnienia z P1 = 15,5
MPa do P2 = 14,6 MPa. Zakładając, że jest to gaz doskonały oraz że temperatura gazu w
zbiorniku nie zmieniła się, obliczyć masę m gazu, jaka pozostała w zbiorniku.
30 gru 19:43