Pomocy!!:)
Kasiaula: Do banku wpłacono 40 000 zł.Po roku kapitał końcowy wynosił 45020,35 zł.Oblicz stopę
procentową, wiedząc ,że była ona stała, a odsetki uległy kapitalizacji kwartalnej.
30 gru 15:57
Kasiaula: Kasiaula: Do banku wpłacono 40 000 zł.Po roku kapitał końcowy wynosił 45020,35 zł.Oblicz stopę
procentową, wiedząc ,że była ona stała, a odsetki uległy kapitalizacji kwartalnej.
30 gru 18:50
toja:
40 000(1+p%)
4= 45 020,35
| | 45 020,35 | |
(1+p%)4= |
| = 1,12551 |
| | 40 000 | |
1+p%=
4√1,12551= ....
p%=..... dokończ
30 gru 19:06
Kasiaula: Dzięki
30 gru 21:13