rozwiąż nierównoć
dorota: 5λ2+10X+25≤0
30 gru 15:47
ICSP:
30 gru 15:48
dorota: to miało być x do potęgi drugiej
30 gru 15:48
dorota: to miało być x do potęgi drugiej
30 gru 15:48
ICSP: tu nie ma żadnego drugiego x. Zapisz porządnie.
30 gru 15:49
dorota: x do potęgi2+10x+25≤0 trzeba rozwiązać nierówność
30 gru 15:51
ICSP: x2 + 10x + 25 ≤ 0 ⇔ x = −5
30 gru 15:52
dorota: dziękuję za pomoc
30 gru 15:53
dorota: a czy mogłabym prosić o całe rozwiązanie bo nie rozumiem za bardzo tego
30 gru 15:56
ICSP: x&2 + 10x + 25 = (x+5)2
(x+5)2 ≤ 0 ⇔ (x+5) = 0 ⇔ x = −5
nie wiem jak to bardziej rozpisać.
30 gru 15:57
dorota: wielkie dzięki

Pozdrawiam
30 gru 16:00