knm
uoiji: Dane są zbiory : A = <−1,7>,B=<−3,1>,C={x:x∊C∧lx −1l≤2}.
a) zapisz zbiór A w postaci A= {x:lx−al ≤ b}
b) wymień elementy zbioru C.
c)Wykonaj dzałania A − B, A ∩ B.
d) Oceń wartość logiczną zdania C ⊂ A ∧ A ∪ B = (−3, 7)
30 gru 15:04
Krzych:
a) A = { x : | x − 3 | ≤ 4 }
b) C = { −1 , 0 , 1 , 2 , 3 }
c) A − B = ( 1 , 7 >
A ∩ B = < −1 , 1 >
d) Nie wiem co znaczy symbol ∧ ale niewątpliwie prawdą jest, że C ⊂ A zaś
nieprawdą jest, że A ∪ B = (−3, 7), bo A ∪ B = <−3, 7>
Jeżeli będziesz potrzebował interpretacji graficznej to daj znać, tez mogę walnąć.
30 gru 15:48
uoiji: jesteś wielki na prawdę , dziekuję ! nie dzięki graficznej nie trzeba

super superr!
30 gru 16:07