matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz miejsca zerowe funkcji f.
Agnieszka :
a) f(x)=|x−1| b) f(x)=|x|−1 c) f(x)=|x|+1
30 gru 11:13
Aga:
rozwiąż równania f(x)=0 a)Ix−1I=0⇔x−1=0 b) IxI−1=0 IxI=1⇔x=−1 lub x=1 c) brak miejsc zerowych.
30 gru 11:46