prosta całka
asasa: prosta całka
30 gru 10:50
Trivial:
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| ( |
| − |
| ) |
| x2−4 | | (x−2)(x+2) | | 4 | | x−2 | | x+2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | x−2 | |
∫ |
| dx = |
| (ln|x−2| − ln|x+2|) + c = |
| ln| |
| | + c. |
| | x2−4 | | 4 | | 4 | | x+2 | |
30 gru 11:16
gwiazda: ta całka ma rozwiazanie 12arctanx2+C skorzystać ze wzoru.
30 gru 11:16
gwiazda: o To mnie Trivial zaskoczył widac , że swiruje od podwojnych , Trivial masz chwile ?
30 gru 11:17
Trivial: Chwilowo nie, potem będę. A o co chodzi?
30 gru 11:18
gwiazda: A całki podwojne to jak coś to potem ,bo właśnie nie wiem jak liczyć podwojna całke co brac
jaka stala czy cos

to bede szła dalej i kombinowała ale masakra:(
30 gru 11:22
Trivial: OK lecę. Do później.
30 gru 11:24