podajcie wzory prosze
ziomek: jakim wzorem obliczyć obliczyć punkty przecięcia się tych funkcji
f(x)=16x+2 i g(x)=23−2x
29 gru 23:50
toja:
16= 24
24x+8= 23−2x
dokończ
29 gru 23:53
ziomek: coś zile chyba zrobiłem bo mi głupoty wychodzą
64x =U{1]{32}
30 gru 00:16
30 gru 00:17
rumpek:
tak jak napisała kometa:
16
x + 2 = 2
3 − 2x
16 = 2
4
2
4x + 8 = 2
3 − 2x
4x + 8 = 3 − 2x
6x = 3 − 8
6x = −5 / : 6
30 gru 00:18
ziomek: no dobra to jednedna wspułrzendna a druga
30 gru 00:21
ziomek: sory za błędy ortograficzne
30 gru 00:22
rumpek: podstawiasz za x tę obliczoną liczbę i masz y
30 gru 00:24
ziomek: kretyn zemnie
30 gru 00:26
rumpek:
30 gru 00:26
ziomek: poddaje sie nie umie tego obliczyc
30 gru 00:50
rumpek:
g(x) = 2
3 − 2x
| | 5 | | 9 | | 5 | | 14 | |
3 + |
| = |
| + |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
czyli
y =
3√214
na pewno dobrze przepisałeś?
30 gru 00:53
rumpek:
f(x) = 16
x + 2
| | 5 | | 12 | | 7 | | 14 | |
− |
| + |
| = |
| * 4 = |
| |
| | 6 | | 6 | | 6 | | 3 | |
dla f(x) masz to samo
30 gru 00:55
ziomek: 16x+2 i 23−2x
30 gru 00:56
ziomek: dobra dzięki za all jeszcze pewnie będe tu zaglądał
30 gru 01:03