wykonaj działanie
ninnia: czy ktos mi pokarze krok po kroku jak to rozwiązać bo mi nic nie wychodzi
x2=2X=1
x2−2x+1
29 gru 21:44
Krzysiek: popraw zapis,
ps 'pokarze'?...
29 gru 21:47
Krzych: | | x2+2x+1 | |
Na pewno dobrze przepisałaś przykład? Nie powinno przypadkiem być: |
| ? |
| | x2−2x+1 | |
29 gru 21:48
ninnia: przepraszam z tego wszystkiego nawet całego zadania nie napisałem
| x2+2+x+1 | | x−1 | |
| * |
| |
| x2−2x+1 | | x+1 | |
29 gru 22:10
Krzysiek: x2 −2x+1 =(x−1)2
x2 +2x+1 =(x+1)2
29 gru 22:11
ninnia: ja p... a kombinowałem jak koń pod góre cuda wianki mi wychodziły wielkie dzienks
29 gru 22:18
ninnia: jeszcze 2 poddunktom nie moge podołać
29 gru 22:34
Krzysiek: do wspólnego mianownika czyli:
a)(x+1)2
b)16x2
29 gru 22:36
ninnia: to w b)
w pierwszym ulamku wyjdzie 300 do 16x2
29 gru 22:40
ninnia: sory 900
29 gru 22:40
ninnia:
29 gru 22:40