Zadanie
Nigel: Mam coś takiego i muszę ustalić czy ciąg ma granice. A przy okazji chce się spytać co mam robić
jak przy ustalaniu granicy w ciągu mam jakiś logarytm − co w wtedy w ogóle robić?
n*(ln (n+3)−ln n)
29 gru 20:34
Krzysiek: lna−lnb =lnab
clnx =lnxc
potem skorzystaj z liczby e,
29 gru 20:36
Nigel: ln(1+3n)n=lne3
dobrze to rozumiem?
29 gru 20:52
Nigel: co jest równe ogólnie 3 − to jest granica?
29 gru 20:59
Krzysiek: tak
29 gru 21:43
Kevio: Dzięki. A tak swoją drogą to płacą Ci za pomaganie na tym forum czy jak?
29 gru 21:49
Krzysiek: nie

jak mi się nudzi to pomagam
29 gru 21:51
Kevio: Spoq. Fajnie, że Ci się nudzi
29 gru 21:53