prosze o sprawdzenie GRANICE
Dawid: Wyznaczyc dziedzine, granice na jej koncach oraz asymptoty funkcji:
D=R/{0;2}
jakie są asymptoty?
według mnie to chyba asymptota pionowa to x=2 i x=2
asymptota pozioma x=0 , ale dopiero się ucze i nie wiem, więc prosze o pomoc
29 gru 18:43
Dawid: i jak się określa czy asymptota jest jednostronna lub dwustronna od czego to zależy, z góry
dziękuje
29 gru 18:45
Vizer: pionowe raczej x=2 i x=0, a pozioma y=0, nie x=0
29 gru 18:45
Dawid: no tak pomyliłem się w pisaniu
29 gru 18:47
29 gru 18:49
Dawid: dzięki'
29 gru 18:58