matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy :P
bvc:
x
2
∫
dx
5
√
x
3
+1
29 gru 17:32
Vizer:
Podstaw t=x
3
+1
29 gru 17:51
bvc:
dt
Robilem tak, dochodze do postaci ∫
i nie wiem co dalej?
5
√
t
29 gru 18:06
ZKS:
To już są podstawy całek przecież
1
∫ x
n
=
x
n + 1
∧ n = −1.
n + 1
29 gru 18:08
ZKS:
n ≠ −1
.
29 gru 18:08
bvc:
1
No tak, ale tu jest
, właśnie nie wiem co w takiej sytuacji się robi?
x
n
29 gru 18:11
bvc:
Nie pierwszy raz dochodzę do takiej postaci i nie wiem, co robić, pewnie to banalne, ale nie mam pojęcia
29 gru 18:13
ZKS:
1
= x
−n
x
n
29 gru 18:14
ZEN:
Dzieki juz chyba dzisiaj nie myślę
29 gru 18:18