z
mosia: y=5 3/4 x2 − 4 1/4 x −6 Jakie punkty (p,q) wyjda?
29 gru 16:49
Danieloo: Zapisana przez Ciebie funkcja jest zbyt mało czytelna by w ogóle zacząć to zadanie "5 3/4x2"
co to np znaczy?
29 gru 17:15
29 gru 17:19
Danieloo: a=154 b=−1 c=−6
p=−b2a
q=−Δ4a
Zrozumiałe?
29 gru 17:21
mosia: od kiedy a =
154 przeciez to jest
234 , a b=
174 

29 gru 17:32
Danieloo: Zrozumiałem, że 534 to jest 5 razy 34, czy o co innego chodziło?
29 gru 17:37
Danieloo: No, ale w takim razie sama potrafisz obliczyć a,b i c więc tylko podstawić do wzoru i
obliczyć

.
29 gru 17:39