matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proze o pomoc
bvc:
dx
∫
4x
2
+9
29 gru 16:20
bvc:
Moze ktoś mi z tym pomoc?
29 gru 17:17
Vizer:
dx
1
dx
∫
=
∫
9(
4
9
x
2
+1)
9
(
2
3
x)
2
+1
2
Podstaw t=
x
3
29 gru 17:48
bvc:
4
2
ale jak z
Ci sie zrobilo
?
9
3
29 gru 17:54
bvc:
a juz widze
29 gru 17:56
Vizer:
Kwadrat wyciągnąłem.
4
2
x
2
=(
x)
2
9
3
29 gru 17:56