dane jest wyrażenie
grzes: w(x)=X3+2UX2−9 wyznacz dziedzine oblicz wartośc tego wyrażenia dla x=√5−3.Wynik przedstaw w
postaci x=√5+y
29 gru 15:37
grzes: grzes: w(x)=x3+2x2−9 wyznacz dziedzine oblicz wartośc tego wyrażenia dla x=√5−3.Wynik
przedstaw w postaci postaci x√5+y
29 gru 15:42
Aga: Dziedzina
mianownik przyrównaj do zera , oblicz x1 i x2
dziedzina = R− {x1,x2}
Za x podstaw (√5−3)
zastosuj wzory skróconego mnożenia
(a+b)3
i (a+b)2
29 gru 16:14
grzes: tylko że mi jakieś dziwne rzeczy wychodzą bo coś robie źle może ktoś podesłać rozwiązanie
29 gru 16:40