Wyznaczyc dziedzine, granice na jej koncach oraz asymptoty funkcji
Dawid: Wyznaczyc dziedzine, granice na jej koncach oraz asymptoty funkcji:
Prosze o pomoc
28 gru 21:22
Krzysiek: to może zacznij to ktoś sprawdzi...nie są to trudne rzeczy
28 gru 21:24
Vizer: D = R − {2}
| | x−1 | |
limx−>2− |
| =[10−]=−∞ |
| | x−2 | |
| | x−1 | |
limx−>2+ |
| =[10+]=+∞ |
| | x−2 | |
Asymptota pionowa x=2
Asymptota pozioma y=1
brak asymptot ukośnych
28 gru 21:31
Dawid: dzięki może mi tylko ktoś jeszcze wyjaśnić dlaczego w limx−> −∞ jak również +∞ wychodzi 1,
dopiero się tego ucze i próuje zrozumieć po koleji
28 gru 21:40